Velkommen

13-09-2019

Årets kornbørs skal sikre afsætningen af en stor høst

Torsdag den 19. september afholdes for 19. gang den årlige Baltic Grain Exchange 2019. Med 600 deltagere fra 31 lande er der fortsat stor opbakning til den årlige kornbørs.

 

Igen i år har de omkring 600 deltagere til årets Baltic Grain Exchange sat hinanden i stævne for at møde aktører på tværs af hele korn- og foderstofbranchen. Formålet er at vedligeholde og skabe nye kontakter til hinanden for herved at fremme handlen i den vigtige Østersøregion.

Den traditionsrige kornbørs afholdes i år for 19. år i træk. Endnu engang har DAKOFO og ProAgro fornøjelsen af at byde deltagerne indenfor i de smukke og historiske rammer i Christian d. IVs gamle børsbygning på Slotsholmen i København.

”Igen i år har vi hos DAKOFO og ProAgro oplevet stor interesse og efterspørgsel for at kunne deltage i årets Baltic Grain Exchange. Det er vi meget tilfredse med og vi ser frem til at kunne byde vores gæster velkommen. Vi er sikre på at den store interesse, vi igen i år oplever for årets Baltic Grain Exchange, må betyde at der er en unik og kærkommen mulighed for at branchen kan møde og udbygge sine personlige relationer til hinanden. Vi må trods alt huske på at positive relationer branchens aktører imellem, er af afgørende betydning for at sikre omsætningen i markedet”, fortæller Asbjørn Børsting, direktør for DAKOFO.  

I modsætning til sidste år, hvor den historiske tørke satte sit tydelige præg på samtalen, er der i år udsigt til en helt anden stemning til årets kornbørs.

”Der er heldigvis udsigt til, at et på mange måder godt vækstår for vores største afgrøder, har betydet at der er en stor høst, som skal finde frem til sine aftagere og bestemt også en høst af god kvalitet. Med årets høst har Danmark atter udsigt til at blive et netto korneksportland, hvilket på mange måder er positivt for os som branche og for resten af landbruget” forklarer Asbjørn Børsting direktør for DAKOFO. 

Igen i år deltager omkring 600 personer, som tilsammen er repræsentanter fra over 300 forskellige virksomheder indenfor korn- og foderstofbranchen. Men også fra dertilhørende følgevirksomheder som f.eks. leverer infrastruktur og logistik i forbindelse med samhandlen. For to år siden introducerede DAKOFO og ProAgro muligheden for at enkelte virksomheder kan deltage til Baltic Grain Exchange med muligheden for et ”bussiness table”, hvor de derved har muligheden for at fremvise deres kompetencer til andre interesserede børsdeltagere. Det er et initiativ som er blevet velmodtaget. For eksempel har virksomheder som Bayer A/S og Sukup Europe A/S valgt at benytte sig af denne unikke mulighed.

Udover selve børsdagen der forløber hele torsdag eftermiddag, er der en også den traditionsrige og meget eftertragtede gallamiddag torsdag aften.